Letselschade test2021-07-13T08:06:07+02:00

Test kosteloos

Erasmus Personenschade

Letselschade Expert
 • Kosteloos en vrijblijvend

 • Binnen 24 uur advies

 • Ruim 8380 slachtoffers bijgestaan
 • Ervaren letselschade specialisten

 • Intercultureel letselschadebureau

 • Kosteloos uw schade berekenen
 • Maximaal resultaat

Wat is een SVI?
Een schadeverzekering inzittenden (SVI) dekt de schade van de bestuurder en de passagiers als gevolg van een ongeval.

Veelgestelde vragen

Wat is een SVI?2021-02-14T14:54:01+01:00

Een schadeverzekering inzittenden (SVI) dekt de schade van de bestuurder en de passagiers als gevolg van een ongeval. Wanneer u bijvoorbeeld een auto-ongeluk is overkomen waaraan u zelf schuldig bent kunt u in de meeste gevallen uw letselschade op niemand verhalen. U moet dus zelf uw eigen onkosten vergoeden.

Heeft u een schadeverzekering inzittenden (SVI) afgesloten, dan kunt u deze verzekering aansprakelijk stellen voor uw geleden schade. Let wel op: Een schadeverzekering inzittenden (SVI) is iets geheel anders dan een OIV-verzekering. Deze laatste vergoedt niet uw schade! Een schadeverzekering inzittenden (SVI) doet dat wel!

Heeft u een aanrijding gehad en hierdoor letselschade opgelopen? Laat een letselschade specialist contact met u opnemen en ontvang gratis advies.

Wanneer is er sprake van letselschade?2021-02-14T14:53:37+01:00

U kunt spreken van letselschade als u door iemand anders een letsel, kwetsuur, blessure of verwonding hebt opgelopen en hier hinder van ondervindt. Als iemand anders aansprakelijk is voor uw schade, dan kunt u een schadevergoeding claimen. Letselschade is schade die voortgekomen is uit een letsel.

Aanrijdinggehad.nl richt zich op letselschade als gevolg van een verkeersongeval. Bent u letselschade opgelopen als gevolg van een verkeersongeval? De kans dat u recht heeft op een schadevergoeding is aanwezig. Laat u gratis adviseren door een letselschade specialist contact met u op te nemen.

Hoe weet u of iemand aansprakelijk is voor uw letselschade?2021-02-14T14:48:46+01:00

Aansprakelijkheid wordt in Nederland bepaald aan de hand van het Nederlandse Recht. Dit systeem van regels bepaalt wat je wel en niet mag doen.

Wil je weten wie er aansprakelijk is voor jouw letselschade? Laat een letselschade specialist contact met u opnemen, zij kennen de regels goed en kunnen u meestal bij een eerste telefonische contact al aangeven of de wederpartij aansprakelijk is voor uw schade.

Wanneer is er recht op een schadevergoeding?2021-02-14T14:49:33+01:00

Wanneer je het slachtoffer bent geworden van een verkeersongeval en een ander hier aansprakelijk voor is alsmede voor de schade dan bestaat er recht op schadevergoeding.

Wil je weten of je recht hebt op een schadevergoeding? Laat een letselschade specialist contact opnemen. Het advies wat je krijgt is geheel vrijblijvend.

Wat is een kettingbotsing?2021-02-14T14:50:08+01:00

Onder een kettingbotsing verstaan we een aanrijding waarbij tenminste 3 auto’s achter op elkaar botsen. Een aanrijding van achteren met 2 voertuigen noemen we een kop-staartbotsing.

Aangezien er meerdere partijen betrokken zijn bij een kettingbotsing, is het vaak lastig te bepalen wie welke schade moet vergoeden. Ben je betrokken geweest bij een kettingbotsing en is er sprake van letselschade?  Laat een letselschade specialist contact opnemen en je adviseren om te kijken wie de schade kan vergoeden.

Wat is een kop-staartbotsing?2021-02-14T14:51:04+01:00

Een kop-staartbotsing is één van de meest voorkomende vormen van een auto-ongeluk. Degene die u van achter heeft aangereden, is doorgaans verantwoordelijk voor de gevolgen van het ongeval.

Bent u letselschade opgelopen door een kop-staartbotsing en wilt u weten of recht heeft op een schadevergoeding? Laat een letselschade specialist gratis voor u uitzoeken.

Wat is een eenzijdig ongeval?2021-02-14T14:51:35+01:00

Wanneer er bij een ongeval maar één verkeersdeelnemer betrokken is, spreken we van een eenzijdig ongeval. Men kan bijvoorbeeld de macht over het stuur verliezen en tegen een boom rijden, of per ongeluk met de auto een lantaarnpaal raken of in het water terechtkomen.

Bent u zelf betrokken geweest bij een eenzijdig ongeval en bent u hierbij gewond geraakt? Schakel een letselschade specialist in bij het claimen van uw letselschade. Indien u een aanvullende SVI verzekering (Schadeverzekering Voor Inzittenden) hebt afgesloten kan de letselschade geclaimd worden. Mensen die als passagier betrokken zijn geraakt bij een eenzijdig ongeval en hierbij verwondingen hebben opgelopen, kunnen kosteloos worden bijgestaan.

Wat is immateriële letselschade?2021-02-14T14:52:11+01:00

Het is een vergoeding voor de geleden en de nog te lijden smart. Smartengeld is dus een symbolisch bedrag dat u voor de psychische en lichamelijke gevolgen van het verkeersongeval vraagt. Voorbeelden van smartengeld zijn een tegemoetkoming voor: ergernis, angst, pijn, gemis aan levensvreugde en lichamelijk letsel. Vaak is het niet eenvoudig om gevoelens van angst en lichamelijk letsel te verwoorden in een geldbedrag.

Bent u immateriële letselschade opgelopen als gevolg van een verkeersongeval? Laat een letselschade specialist contact met u opnemen om te beoordelen hoeveel smartengeld u kunt claimen.

Wat is materiële letselschade?2021-02-14T14:52:34+01:00

Materiële letselschade is de schade waar financiële schade tegenover staat. Denk aan kosten die u maakt, bijvoorbeeld kosten van een woningaanpassing, huishoudelijke hulp of niet vergoede ziektekosten. Naast kosten kan als u uitvalt voor uw werk ook derving van inkomen of carrièreverlies als financiële schade worden gezien. Materiële schade komt op allerlei manieren voor. enkele voorbeelden:

 • Inkomensverlies
 • Pensioenschade
 • Kosten van huishoudelijke hulp
 • Ziektekosten (ziekenhuiskosten, kosten fysiotherapeut, kosten hulpmiddelen)
 • Kosten woningaanpassing
 • Extra reiskosten
 • Stijgende verzekeringspremie
 • Telefoonkosten
 • Juridische hulp

Ondanks dat materiële schade vrij concreet lijkt, is het vaststellen van de hoogte ervan vaak lastig.

Bent u materiële letselschade opgelopen als gevolg van een verkeersongeval? Laat een letselschade specialist contact met u opnemen om u een compleet beeld te geven van de schade en de mogelijkheid tot het vergoeden van de materiële letselschade.

 

Ga naar de bovenkant